Lyre Hvordan kommer jeg ind i Akademisk Kor?

Sanger i Akademisk Kor

medlem Video:
Peter Stoustrup og Taja Brenneche

Hvordan er det at synge i Akademisk Kor?

Vi er et blandet klassisk kor med stolte traditioner, mod på nye udfordringer og et varmt socialt fællesskab. Vi synger primært oratorier, typisk 3 om året, som vi opfører sammen med Akademisk Orkester. Hver koncert er en fest, som sangerne lægger meget energi i at forberede. Vi hører hjemme i København, men vi rejser også: I maj var vi på tur i det sydfynske øhav, og i efteråret 2017 skal vi til Finland.

På trods af korets navn er der intet krav om, at du har nogen akademisk tilknytning - det eneste der betyder noget er din musikglæde og musikalitet.

Vi øver hver onsdag fra 19.00 til 21.45, normalt på Skolen ved Søerne, Niels Ebbesens Vej 10, Frederiksberg. Nogle gange om året har vi også weekendprøver, og vi har generalprøve inden hver koncert.

Hvordan foregår optagelsesprøven?

Der afholdes optagelsesprøver til koret to gange om året, i august og i januar. Før optagelsesprøven deltager aspiranten i nogle korprøver, og i optagelsesprøven indgår noget af den der indstuderede musik. Optagelsesprøven består derudover i en vurdering af musikalitet og stemmekvalitet, bl.a. ved præsentation af en selvvalgt sang. Vi optager normalt ikke sangere over 40 år.

Du kan få svar på de fleste spørgsmål om optagelsesprøven i dette dokument.

Hvornår er den næste optagelsesprøve?

Hvis du har lyst og evner til at at synge med i Akademisk Kor, er du velkommen til at søge om optagelse. Vi søger for tiden enkelte sangere i alle stemmegrupper. Bemærk, at vi normalt ikke optager sangere over 40 år.

Datoer for sæsonstart og optagelsesprøve annonceres senere.

Hvilke stemmer er der brug for?

Vi søger til den kommende sæson enkelte sangere i alle stemmegrupper.
Bemærk, at vi normalt ikke optager sangere over 40 år.

Venteliste

Ved starten af hver halvsæson bliver det besluttet, hvilke grupper der skal suppleres. Du er altid velkommen til at skrive dig på vores venteliste, så vil du modtage en e-mail når vi igen søger sangere af din stemmetype. Bemærk, at vi normalt ikke optager sangere over 40 år.

Klik her for at åbne tilmeldingsformularen. Hvis du har problemer med linket, kan du også åbne formularen her.

Hvordan får jeg flere oplysninger?

Hvis du er interesseret i at synge i Akademisk Kor, kan du kontakte Niels Væver Hartvig på tlf. 30 79 09 13 eller sende en mail til adressen nederst på denne side.

Årsmedlem

Hvad er et årsmedlem?

For kun 320 kr. om året kan du blive årsmedlem af Akademisk Orkester og Kor. Gennem medlemskabet kan du få en gratis billet til de fire koncerter, vi normalt arrangerer årligt, og du får mulighed for forudbestilling af flere billetter til de samme koncerter.

Hver jul er der rift om billetterne til en af årets Messiaskoncerter. Gennem et årsmedlemskab kan du bl.a. på forhånd sikre sig en billet til en af disse koncerter. Medlemskab tegnes for et koncertår, som starter 1. september.

Hvordan bliver jeg årsmedlem?

Hvis du ønsker at tegne årsmedlemskab skal du henvende dig til: Allan Lauridsen, tlf. 41 27 04 46, eller bruge bestillingssiden.

Akademisk Orkester

Kan jeg komme til at spille i orkesteret?

Akademisk Orkester blev stiftet i 1899. I 1979 blev det efter en dvaleperiode genoplivet som Det nye Kammerorkester. Siden kom det til at hedde Det ny Symfoniorkester, men er nu vendt tilbage til det oprindelige navn, Akademisk Orkester. Det blev i 1982 udvidet til fuld symfonisk besætning og er siden da vokset til den nuværende besætning på mere end 80 musikere.

Orkesteret er bygget op over et såkaldt 'basisensemble', idet det er sammensat dels af en lille gruppe professionelle musikere, dels af en mængde dygtige amatørmusikere fra Københavns mange amatørorkestre.

Orkesteret er stort set lukket, men der kan dog optages enkelte musikere. Henvendelse om optagelse i orkesteret kan ske til korets dirigent.

Oprettet: 06-06-2007. Opdateret: 02-06-2017 af Werner Knudsen