LyreAdam Riis

Adam Riis
Adam Riis er tenor, født 1978. Han er uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 2005 og har efterfølgende modtaget undervisning af bl.a. Klavs Lewinsky, Tonny Landy og Paul Hillier. Han har sunget i Ars Nova og Radiokoret og er nu ansat i DR Vokalensemblet.

Adam Riis har bl.a. været solist i Monteverdis Mariavesper, Buxtehudes Membra Jesu Nostri, Bachs Matthæus- og Johannespassion, Juleoratorium samt H-mol-messe. Han har optrådt med orkestre som Radiosymfoniorkestret, Sjællands Symfoniorkester og Concerto Copenhagen (CoCo) dirigeret af bl.a. Vassily Sinaisky, Thomas Dausgaard og Paul Hillier. Af opera kan nævnes Lehrbube i Wagners Mestersangerne på Det Kgl. Teater og Tinka i Puccinis Kappen med Opera i Provinsen. Han kan desuden høres på en prisnomineret cd som Evangelisten i Schütz’ Weichnachts-Historie og Johannespassion med CoCo, Ars Nova og Paul Hillier. Adam Riis har modtaget Sonningfondens stipendium og Van Hauens legat.

Adam Riis var for første gang solist med Akademisk Kor i Bach-koncerten 2006 og var igen solist i Händels Messias 2008, i Händels Israel i Egypten 2011 og i Schuberts Messe i Es-dur 2011. Han var igen solist i Händels Messias 2011.


Akademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
Oprettet: 29-1-2009. Opdateret: 15-12-2011 af Werner Knudsen