LyreDitte Højgaard Andersen


DitteDitte Højgaard Andersen er sopran, uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium med diplomeksamen i 2000 efter studier hos Margrete Enevold. Hun afsluttede i 2003 sin uddannelse på Opera Akademiet ved Det Kongelige Teater med Susanna Eken som lærer. 

Hun har sunget med bl.a. Århus Symfoniorkester, Odense Symfoniorkester og Helsingborg Symfoniorkester. Ditte Højgaard Andersen har sunget på flere scener verden over. bla. i 2001 i Concertgebouw, Amsterdam med den internationalt kendte pianist Rudolf Jansen, og hun har sunget Händels Messias i Royal Albert Hall med Royal Philharmonic Orchestra dirigeret af Richard Cooke. En koncert hun blev inviteret til at gentage i påsken 2004. Hun debuterede på Det Kongelige Teater i august 2003 som Papagena i Mozarts Tryllefløjten, og har senere desuden sunget bla.Tytania i Brittens En Skærsommernats Drøm og Amor i Glucks Orfeus & Euridice på Det Kongelige Teater. 

I 2006 turnerer hun i Frankrig og dele af Europa med Mozarts Requiem, og synger desuden bla. Bauci i Glucks Bauci e Filemone i Paris, Bruxelles og Monaco.

Ditte Højgaard Andersen var for første gang solist med Akademisk Kor i Händels Messias 2005.


Akademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
Oprettet: 23-11-2005. Opdateret: 13-12-2005 af Werner Knudsen