LyreEllen Kristiansen

Ulla Kudsk Jensen
Ellen Kristiansen, sopran, er uddannet ved Operaakademiet i København ved professor Kirsten Buhl Møller og er desuden uddannet musiklærer fra Det
Kgl. Danske Musikkonservatorium og cand. mag. fra Musikkonservatoriet i Agder, Norge.  På Det Kongelige Teater og på Operaakademiet har hun sunget partierne som Carolina i Cimarosas Il Matrimonio Segreto, Tebaldo i Verdis Don Carlos, Edelknabe i Wagners Lohengrin og Princesse i Ravels L’enfant et les sortiléges. Senest har hun i 2008 sunget Amore i Cavallis L’Egisto i Arezzo i Italien.

Hun har optrådt som solist ved en række koncerter med bl.a. Variationer over H. Runges I al sin glans nu stråler solen af og med Adam Faber,  Mozarts Exsultate, jubilate med Malmø Barokorkester, ved Malmø Kammerorkesters Premierekoncert i 2008, samt ved en række koncerter med Liedkompagniet. Desuden har hun medvirket ved Operaakademiets koncerter på Det Kongelige Teater og i Tivoli.

Ellen Kristiansen var for første gang solist med Akademisk Orkester og Kor i Beethovens 9. symfoni 2009. Hun var igen solist i Messias 2009.
Akademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
Oprettet: 07-12-2009. Opdateret: 15-12-2009 af Werner Knudsen