LyreJohanne Thisted Højllund

Johanne Thisted Højlund
Johanne Thisted Højllund, mezzosopran, er uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Operaakademiet, hvor hun studerede med Susanna Eken og Christen Stubbe-Teglbjerg som lærere. Hun har deltaget i flere masterclasses med bl.a. Mikael Eliasen, Martin Isepp, Anne Margrethe Dahl og Malcolm Martineau.

Hun har i 2011 og 2012 suppleret sine sang- og skuespilkurser ved Curtis Institute of Music og Juilliard School of Music, samt med et halvanden måneds intensivt kursus på Stella Adler Studio of Acting. På Operaakademiet har Johanne været omkring mange forskellige operaroller såsom Rossinis Cenerentola, Händels Polinesso, Cornelia i Giulio Cesare, Dinah i Trouble in Tahiti af Bernstein, Fortunata i Madernas Satyricon, Olga i Eugen Onegin m.fl. I sommeren 2013 sang hun Maddalena i en produktion af Verdis Rigoletto med Haldenstein Schlossoper, og i september og oktober har hun opholdt sig på Det danske Institut i Rom for at studere italiensk og arbejde med italienske pianister. Fra januar 2014 er hun optaget på Madrid Operastudio.

Hun havde sin debut på Det Kongelige Teater som Kate Pinkerton i Puccinis Madame Butterfly. Hun har sunget solistpartierne i bl.a. Mendelssohns Elias, Bachs Matthäuspassion, Mozarts Requiem og Pergolesis Stabat Mater, Dvoraks Stabat Mater og Bachs Matthäuspassion.

I 2006 vandt Johanne Thisted Højllund den landsdækkende konkurrence Unge Sangere og modtog i samme konkurrence Ulrich Stærk-prisen. Hun har modtaget Edith Allers Mindelegat i 2012, Helle og Arenth Jakobsens legat for Unge kunstnere og Operasangerinde Betty Bevals Legat.

Johanne Thisted Højllund var for første gang solist med Akademisk Kor i Dvořáks Stabat Mater 2010 og har siden været solist i Händels Israel i Egypten 2011 og i Messias 2012. Hun er igen solist i Händels Messias 2014.


Akademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
Oprettet: 19-03-2010. Opdateret: 05-12-2014 af Werner Knudsen