Lyre Johannes Weisser

Johannes Weisser

Johannes Weisser er baryton. Han er født i 1980 i Norge og debuterede allerede i 2004 som Masetto i Don Giovanni på den Norske Opera og Komische Oper Berlin. Johannes Weisser er uddannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Operaakademiet i København hos Susanna Eken, og har hurtigt skabt sig et navn som en af de mest interessante og fremstormende skandinaviske sangere.

Han er en efterspurgt koncert- og liedsanger og har sunget med de fleste førende skandinaviske orkestre. Han har samarbejdet med dirigenter som René Jacobs, Adam Fischer, Philippe Herreweghe, Fabio Biondi, Kirill Petrenko, Francesco Corti, Lars Ulrik Mortensen og Andreas Spering.

Johannes Weisser har indspillet titelrollen i Don Giovanni på cd med René Jacobs, en cd som udkom på Harmonia Mundi i oktober 2007.

Han har også sunget titelrollen i Don Giovanni i Paris, Brussel, Köln, Baden-Baden og Innsbruck med René Jacobs, samt på Komische Oper Berlin og Den Norske Opera.

Andre engagementer har inkluderet Leporello på Den Kongelige Opera i København, Papageno og Schaunard på Den Norske Opera og koncerter med solokantater af Bach i Køln, München og Innsbruck, samt Bachs Matthæuspassion på turné i Europa med René Jacobs. I foråret 2007 har Johannes Weisser desuden sunget en række liedkoncerter i samarbejde med Søren Rastogi, samt med bl.a. Leif Ove Andsnes, Simon Trpceski og Ingrid Fliter.

Kommende engagementer inkluderer Plutone i Monteverdis Orfeo ved Den Norske Opera, Giove i La Calisto ved Théâtre de La Monnaie i Bruxelles, og cd-indspilning af Haydns Skabelsen samt Telemanns Brockespassion med René Jacobs for Harmonia Mundi. I sommeren 2009 debuterer Johannes Weisser ved Salzburg Festivalen som Guglielmo i en ny produktion af Mozarts Cosi fan tutte. I efteråret 2009 synger han samme rolle ved operaen i Strasbourg.

Johannes Weisser er for første gange solist med Akademisk Kor i Händels Messias 2007.

Flere oplysninger på artefact.no.


Akademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
Oprettet: 05-11-2007. Opdateret: 06-11-2007 af Werner Knudsen