LyreKlaudia Zeiner


Klaudia

Klaudia Zeiner er alt, født i Zabrze (Polen). Hun lyttede til Tyskland, hvor hun studerede på musikskole i Wernigerode og sang i Wernigerode pigekor såvel som det anerkendte Junior Radio Kor. Mellem 1990 og 1995 studerede hun sang ved Højskolen for Musik og Teater under Heidi Rieß-Berthold, hvor hun sang solo i lere forestillinger og masterclasses (blandt andet med Babara Schlick, Horst Günther og Ulrich Furrer). Hun har været medlem af MDR Radio Choir Leipzig siden 199., og afsluttede sine masterstudier 1995-1997, på Højskolen for Musik og Teater i Leipzig, også under Heide Rieß-Berthold.

Klaudia Zeiner modtog andenprisen i den Tiende Johann Sebastian Bach konkurrence i 1996 og ved MDR and EUROPERA-orchestra Special Award. Hun har optrådt med talrige recitationer og er en hyppig oratorie-sanger i og udenfor Tyskland. Hun har deltaget i Cd og radio produktioner, og synger regelmæssigt med Leipzig Universitetskor,og MDR Radio Symphony Orchestra Leipzig, og har optrådt med anerkendte dirigenter som Fabio Luisi, Reinhard Seehafer, Christpoh Coin og Howard Arman. I sommeren 2002 akkompagnerede hun EUROPERA-Philharmonien som solist på en tourné til Kina, som blev efterfulgt af en tourné i Spanien i 2005 med Baroque Ensemble.

Klaudia Zeiner var for første gang solist med Akademisk Kor i Rossinis Petite messe solennelle 2007, hvor hun deltog i Tysklandsturnéen. Hun var igen solist i Händels Messias 2008 og i Bachs Messe i h-mol 2009.
Akademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
Oprettet: 29-1-2009. Opdateret: 08-05-2009 af Werner Knudsen