Lyre Maria Hanke

Maria Hanke

Maria Hanke, mezzosopran, debuterede fra solistklassen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 2006. Hun har studeret på konservatorierne i Haag, Amsterdam og København. 2004 var hun elev ved Britten-Pears Young Artists Programme, hvilket har ført til samarbejde med en række førende skikkelser i det engelske ny musik-miljø, bl.a. gruppen Sound Intermedia.

Maria Hankes interesse for ny musik og nysgerrighed overfor stemmens udtryksmuligheder førte hende i juni 2004 til deltagelse i Institute for Living Voice’ workshops i samarbejde med Holland Festival i Amsterdam.

Maria Hanke har opført operaer, oratorier, lieder og ny musik – heriblandt flere uropførelser - både som solist og i ensembler i Danmark, Holland, England og Tyskland. Hun har som solist bl.a. optrådt med det franske ensemble Alternance, samt med London Sinfonietta, Esbjerg Ensemble, Figura, Århus Sinfonietta, Ensemble Zimmermann, Aarhus Bachselskab, Alpha, Liedkompagniet, SpielGarten, Københavns Yngre Strygere og Ensemble Midt-Vest.

Sin scenedebut fik Maria Hanke i 2000 på Den Anden Opera som Xeras i Anders Brødsgaards ”RejseOperatoriumRejse”. Hun har siden sunget Moderen i ”HanDenDet” på Takkelloftet, Troldkvinden i ”Dido og Æneas”, Véronique i dobbeltforestillingen ”Mirakeldoktoren & Une èducation manquée” og dobbeltrollen Carmen og Donna Elvira i Århus Kammeroperas ”Emotions in Motion”.

Maria Hanke har vundet 1. præmien i Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums konkurrence for sangere i 2000, og i 2006 vandt hun prisen: ”Best performance of a work written since 1956” i Haverhill Sinfonia Soloist Competition, Suffolk, England.

I februar 2008 medvirker Maria Hanke i Lars Johan Werles opera ”Kvindekævl” i Literaturhaus, København.

Maria Hanke er for første gange solist med Akademisk Kor i Händels Messias 2007.

Flere oplysninger: Se mariahanke.dk.


Akademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
Oprettet: 05-11-2007. Opdateret: 05-11-2007 af Werner Knudsen