LyreNana Bugge Rasmussen


Nana Bugge RasmussenNana Bugge Rasmussen er mezzosopran. Hun har sunget fra barnsben og fik således sin første sanglige uddannelse i Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums Børnekor, hvor hun begyndte kun otte år gammel.

Parallelt med private sangstudier ved operasanger Anne Margrethe Dahl, studerede Nana filosofi på Københavns Universitet fra 2005 til 2007, hvor hun blev optaget på sanguddannelsen både på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, København, og på Universität der Künste, Berlin. Hun begyndte sine studier i Berlin ved Prof. Anke Eggers og Prof. Jonathan Alder og fortsatte i København ved Anne Margrethe Dahl og Christen Stubbe-Teglbjærg. I 2010 fik hun sin BA-grad fra DKDM og straks derefter fortsatte hun studierne sammesteds, nu med Susanna Eken som sanglærer. I 2013 tog hun sin Kandidat-eksamen.

Nana har arbejdet med lied, opera og kirkemusik. Hun er bl.a. den ene halvdel af Den Danske Kammerduo - den anden udgøres af pianist Markus Kvint - og hun synger i trioen TakeAwayOpera sammen med baryton Erlend Tyrmi og guitarist Allan Sjølin.

I november 2013 vandt hun 3. prisen ved konkurrencen Concorso Internazionale Musica Sacra i Rom.

2014 er fuld af spændende projekter, herunder opera i ind- og udland, kirkemusik, koncerter og sågar en uropførelse af fire sange, skrevet til Den Danske Kammerduo.

Læs mere på www.nanabuggerasmussen.com

Nana Bugge Rasmussen er for første gang solist med Akademisk Kor i Bachs Johannes-passion 2014.
Akademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
Oprettet: 26-03-2014. Opdateret: 26-03-2014 af Werner Knudsen