Lyre Nenia Zenana

Nenia
Foto: jacobchristian.dk

Nenia Zenana er dirigent for Akademisk Orkester og Kor. Hendes debutkoncert var Magnificat og Jesu, meine Freude af J.S.Bach, den 28. oktober 2000.

Nenia er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i direktion og hørelære og er studielektor ved Musikvidenskab på Københavns Universitet, hvor hun underviser i hørelære og klaver og dirigerer instituttets kor. Nenia var 2012-2013 chefdirigent for DR PigeKoret. Hun er derudover uddannet kropsterapeut ved body-sds og har sit virke ved Alius Vita.

Hun spænder genremæssigt bredt og er kendt for at trives i krydsfeltet mellem teater og oratorier. Siden 1994 har hun virket som dirigent, korleder eller vokalcoach på adskillige musikteaterforestillinger, bl.a. i forbindelse med Det Kongelige Teaters forestillinger i Dyrehaven og flere af Sebastians musicalforestillinger med Mastodonterne.

Med Akademisk Orkester og Kor har hun siden 2000 dirigeret talrige requier, messer og passioner. De to verdener blev forenet på smukkeste vis, da Nenia i samarbejde med instruktør Mette Ovesen skabte Danmarks første sceniske Messias i Den Grå Hal i foråret 2012, en teaterkoncert, der nyfortolkede Händels klassiske værk med moderne dansere og gymnaster, og hvor orkestret var suppleret med rockmusikere.

Nenia modtog i 2010 Kapelmester Grethe Kolbes Mindelegat, og hun har tidligere modtaget Kapelmesterforeningens Arne Hammelboe-legat.

Læs også: Portræt fra Jyllands-Posten, herunder en Blå bog-boks.


Akademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
Oprettet: 19-06-2000. Opdateret: 14-11-2013 af Werner Knudsen