LyreOle Morten Velde

Ole Morten Velde
Ole Morten Velde, tenor, er født på øen Karmøy på vestkysten af ​​Norge. Han ville egentlig have været ingeniør, men i en alder af 16 år påbegyndte han, mere eller mindre tilfældigt, en uddannelse i musik. I første omgang var hans hovedinstrument guitaren, men det tog ikke lang tid før både han og hans lærere indså, at hans vokaltalent havde langt mere potentiale end hans temmelig gennemsnitlige færdigheder på guitaren.

I 2003 startede han en bacheloruddannelse på Grieg Academy i Bergen, Norge, hvor han studerede sang med Harald Bjørkøy som lærer. Han afsluttede sin bachelor i Bergen i 2008 og blev tildelt højeste karakter for sin bachelorkoncert.

Før han begyndte på Operaakademiet i København, hvor han nu er studerende, tog han en to-årig kandidatuddannelse på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med højeste karakter. Mens han var elev på konservatoriet arbejdede han med Margrete Enevold som vigtigste underviser. Da han blev optaget på Operaakademiet skiftede til sin nuværende sanglærer, Susanna Eken.

Siden han påbegyndte sin sangeruddannelse har Ole Morten Velde været aktiv på scenen. Han har portrætteret Nero i en forkortet udgave af Monterverdis Poppeas kroning, Parpignol i Puccinis La bohème, Tamino i uddrag fra Tryllefløjten af Mozart, Podesta i uddrag fra La Finta Giardiniera af Mozart og senest Don Ottavio i en produktion af Don Juan ved Haugesund Chamber Opera, Norge. Han er også en aktiv oratoriesolist og har blandt andet sunget i Messias af Händel, Requiem af Mozart, Nelson Mass af Haydn. Han har optrådt med Schumanns Dichterliebe i Italien, Frankrig, Norge og Danmark og har haft solokoncerter i USA, Danmark og Norge.

Ud over master classes med Helmut Deutch, Andreas Schmidt, Philip Langridge, Mikeal Eliasson, Malcolm Walker og Martin Isepp har han arbejdet med orkestre som Bergen Filharmoniske Orkester, Storstrøms Kammerensemble og Det Noske Forsvars Orkester, og med pianister som fx Helmut Deutch og Leif Ove Andsnes.

I sommeren 2010 deltog han i både Mozart- og lied og moderne musik-akademiet ved Académie Européenne de musique i Festival d'Aix-en-Provence i Frankrig.

Ole Morten Velde er for første gang solist med Akademisk Kor i Mozarts Requiem 2013.


Akademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
Oprettet: 11-10-2013. Opdateret: 16-10-2013 af Werner Knudsen