LyreSimon Duus

Simon Duus
Simon Duus, basbaryton, er uddannet fra Operaakademiet ved Det Kongelige Teater i 2011 hos sanglærer Susanna Eken og er netop debuteret fra solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium hos sanglærer Bodil Øland.

Han har sunget Seneca i Poppæas kroning på Københavns Musikteater, Figaro i Figaros bryllup på Ofelia Beach, Leporello i den Reumertnominerede Don Giovanni på Opera Hedeland og sørøveren Domingo i Tivolis koncertproduktion af Farinelli. Han sang uddrag af Händels Messias ved den officielle markering af det danske EU-formandskab i London 2012 med European Union Baroque Orchestra under ledelse af Lars Ulrik Mortensen. Han var solist ved DR SymfoniOrkestrets Verdigalla i partiet som ypperstepræsten Ramfis i uddrag af Aida og turnerede dette efterår med Den Jyske Operas La bohème i partiet Colline. Han medvirkede som solist i Songs of Travel med Aarhus Symfoniorkester juni 2014, efter at han havde vundet deres solistkonkurrence.

Han har modtaget Léonie Sonnings Musikfonds Stipendium, Reumert Talentpris i 2012, Edith Allers Mindelegat og Det Danske Wagnerselskabs Bayreuthstipendie i 2013 og Musikanmelderringens Kunstnerpris 2014.

Simon Duus var for første gang solist med Akademisk Kor som Pilatus i Bachs Messe i h-mol 2009 og var solist i Händels Messias 2011 og Mozarts Requiem 2013 og i Messias 2014. Han er igen solist i Verdis Requiem 2015.


Akademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
Oprettet: 8-12-2011. Opdateret: 15-02-2015 af Werner Knudsen