LyreSanne Damore

Sanne Damore
Sanne Damore, Sanne Damore, oboist, er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium med professor Jørgen Hammergaard og solooboist Bjørn Carl Nielsen som lærere. Derudover har soloklarinettist Jørgen Misser Jensen, engelskhornist Gert Herzberg og fagottist Peter Bastian været til stor inspiration for udviklingen af hendes musikalitet. Under Sannes konservatoriestudie deltog hun desuden i mesterklasse hos den engelske oboist Gordon Hunt.

Efter sin diplomeksamen i 1988 har Sanne haft kontrakt i Det Kgl. Kapel og været assistent i de fleste orkestre herhjemme. Hun er fast tilknyttet Storstrøms Symfoniorkester og Akademisk Orkester og Kor.

Sanne har tidligere været solist med Midtsjællands Kammerensemble og Akademisk Orkester og Kor og fungerer som solist i kirker. I 1999 dannede Sanne Damore duoen Deux Femmes med harpenist Berit Spælling. En duo som giver koncerter og spiller til eksklusive arrangementer i hele landet.

Udover at være oboist har Sanne ladet sin kreativitet udfolde sig som entertainer og skuespiller i zecretzervice og Den falske Brud og som sanger i La Primadonna – et show, hvor hun optræder som falsk operasanger sammen med operasanger Ernst Sondum Dalgard og pianist Vagn Sørensen.

Som oboist medvirker Sanne på indspilninger med bl.a. Sebastian, Annemarie Zimakoff, Kristian Lilholt. Derudover underviser hun i obo og giver karrierecoaching på Dansk Musiker Forbund.

Sanne Damore har være oboist i Akademisk Orkester med mange smukke solopartier gennem mange år, og er for første gang koncertsolist i Strauss's obokoncert 2013.


Akademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
Oprettet: 21-10-2013. Opdateret: 21-10-2013 af Werner Knudsen