LyreSigne Sneh Durholm

Signe Sneh Durholm
Signe Sneh Durholm, er uddannet fra Det Kongelige Opera-akademi i 2016, hvor hun har studeret hos Anne Margrethe Dahl. Forinden havde hun en bachelorgrad i klassisk sang på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (2013) og var uddannet kirkemusiker ved Sjællands Kirkemusikskole (2009) – begge afsluttet med højeste karakter. Hun har siden deltaget i adskillige masterclasses i ind- og udland.

Signe Sneh Durholm har et bredt repertoire og har blandt andet sunget Nattens Dronning i Mozarts Tryllefløjten, Musetta i Puccinis La Boheme, Lulu i Bergs opera af samme navn, Giolietta i Bellinis I Capuletti, Adina i Donizettis Elskovsdrikken, Cunégonde i Bernsteins Candide, Lucia i Donizettis Lucia di Lammermoor og senest Mimi i Puccinis La Bohème.

Signe Sneh Durholm har været solist med flere orkestre i Danmark og i udlandet og har optrådt på TV, for eksempel ved Hendes Majestæt Dronning Margrethe II’s 40 års jubilæum. Hun har arbejdet med flere danske og udenlandske dirigenter som Michael Schønwandt, Frans Rasmussen, Michael Bojesen, Per Enevold, Nenia Zenana, Maria Badstue, Martin Nagashima Toft m.fl. Derudover har hun en særlig interessere for at gøre opera lettere tilgængeligt for både børn og voksne og er medstifter af operakompagniet Pin-upera, som har spillet over to perioder på Det Kongelige Teater samt på Copenhagen Opera Festival 2014 og været på turné i New York i 2015.

Signe Sneh Durholm har modtaget førstepladsen i den prestigefulde ”Operaens Venners Sangkonkurrence” i 2012, Operasanger Betty Bevals Opera Legat, Martha Hansens mindelegat og senest Roagerfondens Talentlegat, som er et hæderslegat, der ikke kan ansøges om.

Signe Sneh Durholm har været solist med Akademisk Kor i Händels Messias 2012, Mozarts Requiem 2013, Messias 2014, Messias 2017, Bottesinis Requiem 2018 og Haydns Skabelsen 2018. Hun er igen solist i Messias 2018.


Akademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
Oprettet: 26-09-2013. Opdateret: 18-10-2019 af Werner Knudsen