LyreValdemar Villadsen


Valdemar VilladsenValdemar Villadsen debuterede fra solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2012 som kontratenor, men efter stemmeskiftet til tenor og haute-contre har han hurtigt etableret sig som en efterspurgt solist over hele Europa. Således har han bl.a. optrådt i Philharmonie Berlin, Royal Albert Hall, Queen Elizabeth Hall, Hessisches Staatstheater Wiesbaden, Rossini Festival i Italien og på Det Kongelige Teater i København.

Som operasolist debuterede Valdemar på Det Kongelige Teater i titelrollen i Possokhovs operaballet Narcissum. Senest har han bl.a. sunget Grev Almaviva i Rossinis Barberen i Sevilla på Rossini Festival (Italien), Apollo i Cavallis Gli amori d'Apollo e di Dafne på Teatro Principal de Burgos (Spanien), Officeren i Zimmermanns opera Die Soldaten på Hessisches Staatstheater Wiesbaden (Tyskland), hovedrollen i Svend Hvidtfeldt Nielsens opera Lænker på Aarhus Sommeropera, svanen i Orffs Carmina Burana med Stavanger Symfoniorkester samt fortælleren i en operaopsætning af Bachs Kaffe Kantate på Copenhagen Opera Festival med Concerto Copenhagen under ledelse af Lars Ulrik Mortensen.

Valdemar har været solist i talrige oratorier og messer, og er bl.a. en anerkendt Bach-evangelist. Han har sunget evangelist i Bachs Matthæus-Passion og Juleoratoriet ved koncerter i Sverige, Danmark, Schweiz og Tyskland.

Af fremtidige engagementer kan nævnes Monteverdis L'Orfeo i Belgien og Tyskland med L'Arpeggiata under ledelse af Christina Pluhar, evangelist og tenorsolist i Bachs Juleoratoriet i Philharmonie Berlin samt en hovedrolle i en ny opera på Det Kongelige Teater i København.

Valdemar Villadsen var for første gang solist med Akademisk Kor i Händels Messias 2015. Han er igen solist i Händels Messias 2016.
Akademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
Oprettet: 23-11-2015. Opdateret: 21-11-2016 af Werner Knudsen