LyreValdemar Villadsen

Valdemar VilladsenValdemar Villadsen debuterede fra solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2012 som kontratenor, men efter stemmeskiftet til høj tenor har han hurtigt etableret sig som en efterspurgt solist over hele Europa.

Han har optrådt som solist i Philharmonie Berlin, Royal Albert Hall, Queen Elisabeth Hall, Det Kongelige Teater, Hessisches Staatstheater Wies-baden, Oper Kiel, Teatro Principal de Burgos, Internationale Maifestspiele Wiesbaden, Musikfestspiele Potsdam Sanssouci, Rossini Festival i Italien, Centre de Musique Baroque de Versailles, Copenhagen Opera Festival og ved Bergen Festspillene.

Han er en internationalt anerkendt Bach-evangelist og har sunget ved talrige opførelser, herunder i Sverige, Danmark, Storbritannien, Island, Schweiz og Tyskland.

Valdemar Villadsen har arbejdet sammen med dirigenter som Giancarlo Andretta, Julius Rudel, Christian Vasquez, Alessandro Amoretti, Lars Ulrik Mortensen, Christina Pluhar, Václav Luks, Paul Hillier, Andrew Lawrence-King, Carlos Mena, Benjamin Bayl, David Riddell, Zsolt Hamar, Peter Spissky, Mark Tatlow og med operainstruktører som Lucinda Childs, Elisabeth Linton og Sir David McVicar.

Blandt de seneste engagementer kan nævnes hovedrollen Glaucus i Leclairs barokopera Scylla et Glaucus på operaen i Kiel, Carl Orffs Carmina Burana med Bergen Symfoniorkester, teaterkoncerten Shakespeare in Concert 2018 på Shakespeare Festivalen på Kronborg, Monteverdis Mariavesper i Philharmonie Berlin, Monteverdis L'Orfeo i Potsdam og Gent med l'Arpeggiata og en koncert i Rom med Concerto Copenhagen.

Valdemar Villadsen var for første gang solist med Akademisk Kor i Händels Messias 2015 og var igen solist i Messias 2016. Han er igen solist i Haydns Skabelsen 2018.
Oprettet: 23-11-2015. Opdateret: 31-10-2018 af Werner Knudsen