Lyre Hvordan kommer jeg ind i Akademisk Kor?Sanger i Akademisk Kor

medlem Video:
Peter Stoustrup og Taja Brenneche

Hvordan er det at synge i Akademisk Kor?

Vi er et blandet klassisk kor med stolte traditioner, mod på nye udfordringer og et varmt socialt fællesskab. Vi synger ofte oratorier og andre store klassiske korværker, typisk 3 om året, som vi opfører sammen med Akademisk Orkester. Der er dog også plads til a cappella koncerter og mere eksperimenterede værker. Hver koncert er en fest, som sangerne lægger meget energi i at forberede.

Vi hører hjemme i København, men vi rejser også, senest deltog vi i en korfestival i Toscana i oktober 2019.

På trods af korets navn er der intet krav om, at du har nogen akademisk tilknytning - det eneste der betyder noget er din musikglæde og musikalitet.

Vi øver hver onsdag fra 19.00 til 21.45, normalt på Skolen Ved Søerne, Niels Ebbesens Vej 10, 1911 Frederiksberg. Nogle gange om året har vi også weekendprøver, og vi har generalprøve inden hver koncert.

Hvordan foregår optagelsesprøven?

Der afholdes optagelsesprøver til koret to gange om året, i august og i januar. Før optagelsesprøven deltager aspiranten i nogle korprøver, og i optagelsesprøven indgår noget af den musik, der er blevet indstuderet der. Optagelsesprøven består derudover i en vurdering af musikalitet og stemmekvalitet, bl.a. ved præsentation af en selvvalgt sang.

Du kan få svar på de fleste spørgsmål om optagelsesprøven i dette dokument.

Hvornår er den næste optagelsesprøve?

Det bliver annonceret på vores hjemmeside, hvilke stemmegrupper vi søger sangere til, og hvornår den næste optagelsesprøve afholdes. Bemærk, at vi normalt ikke optager sangere over 40 år.

Før optagelsesprøven bedes du deltage i korets almindelige prøver. Vores normale onsdagsprøver foregår onsdage fra kl. 19 til 21.45.

På grund af corona har vi restriktioner på, hvor mange nye sangere der kan komme til prøverne. Du bedes derfor skrive til formand Taja Brenneche på formand@akademisk.kor.dk, hvis du gerne vil søge optagelse, så vi kan aftale det videre forløb.

Hvilke sangere er der brug for?

Det bliver annonceret på vores hjemmeside, hvilke stemmegrupper vi søger sangere til.

Du er i alle tilfælde velkommen til at skrive dig på vores venteliste, så vil du modtage en e-mail, når vi igen søger sangere af din stemmetype.
Bemærk, at vi normalt ikke optager sangere over 40 år.

Venteliste

Ved starten af hver halvsæson bliver det besluttet, hvilke grupper der skal suppleres. Du er altid velkommen til at skrive dig på vores venteliste, så vil du modtage en e-mail når vi igen søger sangere af din stemmetype. Bemærk, at vi normalt ikke optager sangere over 40 år.

Klik her for at åbne tilmeldingsformularen. Hvis du har problemer med linket, kan du også åbne formularen her.

Hvordan får jeg flere oplysninger?

Hvis du er interesseret i at synge i Akademisk Kor, kan du kontakte formand Taja Brenneche på tlf. 50 51 14 69 eller sende en mail til adressen formand@akademisk.kor.dk.

Årsabonnent

Hvad er en årsabonnent?

For kun 350 kr. kan du blive årsabonnent på vores koncerter. Gennem abonnementet kan du få en gratis billet til de fire koncerter, vi normalt arrangerer årligt, og du får mulighed for forudbestilling af flere billetter til de samme koncerter.

Hver jul er der rift om billetterne til en af årets Messiaskoncerter. Gennem et årsabonnement kan du bl.a. på forhånd sikre dig en billet til en af disse koncerter. Årsabonnementet tegnes for et kalenderår ad gangen.

Hvordan bliver jeg årsabonnent?

Hvis du ønsker at tegne et årsabonnement, skal du henvende dig til: Allan Lauridsen, tlf. 51 86 68 54, eller bruge bestillingssiden.

Akademisk Orkester

Kan jeg komme til at spille i orkesteret?

Akademisk Orkester består overvejende af dygtige amatører, og hertil kommer enkelte professionelle musikere på koncertmesterposten og nogle af blæserpladserne. Prøveforløbet består som regel af et par strygerprøver, en orkesterprøve, en kor- og orkesterprøve og endelig generalprøve, forprøve og koncert.

Hvis du ønsker at spille i orkesteret, kan du henvende sig til dirigent Nenia Zenana, e-mail nenia@zenana.dk.Akademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
Oprettet: 06-06-2007. Opdateret: 08-12-2021 af Werner Knudsen