LyreBo Kristian Jensen


BoBo Kristian Jensen er tenor. Han er uddannet fra Oberlin Conservatory of Music hos Richard Miller. Studerer på 2. år elev på Operaakademiet i København, hos Kirsten Buhl Møller.

Han har medvirket som solist i Dommen og Mestersangerne i Nürnberg på Det Kongelige Teater, hvor han i sæsonen 2005/06 skal synge Grev Almaviva i Barberen i Sevilla. Har i flere perioder været tilknyttet Musikteateret Undergrunden, hvor han har medvirket i Askepot, Hans og Grete, Fyrtøjet, Elektra og senest ved uropførelsen af John Frandens opera Undermålerne. På Århus Sommeropera har han medvrket i Olympias Hævn, Tugt og Utugt i Mellemtiden og som Pedrillo i Bortførelsen fra Seraillet. I foråret 2003 vandt han 1. prisen ved Vocal Net Ohio Art Song Competition, samt Henry Purcell prisen ved The Orpheus Song Competition i Tennessee.

I oratoriesammenhæng har Bo Kristian Jensen bl.a. sunget Juleoratoriet og Magnificat af Bach, Mozarts Requiem, Puccinis Messa di Gloria, Händels Messias og Carmina Burana af Orff. Synger i påsken 2005 tenorsolo i Bachs Johannes- og Matthäuspassion.

Bo Kristian Jensen var for første gang solist med Akademisk Kor i Rachmaninovs Vesper 2005. Han var igen solist i Mozarts Messe i c-mol 2007 og var igen solist i Bachs Messe i h-mol 2009.


Akademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
Oprettet: 08-02-2005. Opdateret: 08-05-2009 af Werner Knudsen