Lyre Gitta-Maria Sjöberg

Gitta-Maria Sjöberg
Sopranen Gitta-Maria Sjöberg er født i Trollhättan i Sverige og afsluttede sine studier på Operaskolen i København i 1988, men fik allerede i 1987 med stor succes sin debut som Mimi i "La Bohème" på Det Kongelige Teater, hvor hun i dag hører til husets førende sopraner.

Hendes store partier omfatter bl.a. Desdemona i "Otello", titelpartiet i "Madama Butterfly", Donna Elvira i "Don Juan", Susanna i "Figaros Bryllup", titelpartiet i "Carmen", Octavian i "Rosenkavaleren", Komponisten i "Ariadne på Naxos", Elisabeth i "Don Carlos", Liù i "Turandot", Leonora i "La Forza del Destino" , Mme Lidoine i "Karmeliterindernes Samtaler", Alice Ford i "Falstaff", Eurydike i "Orfeus og Eurydike" og titelpartiet i "Jenufa". I sæsonen 89-90 debuterede hun på Stockholm Operaen i titelpartiet i "Madama Butterfly", hvor hun siden har sunget Micaela i "Carmen" og Amelia i "Simone Boccanegra". Sidstnævnte parti har hun tillige sunget på operaen i Malmö.

Hun har sunget Amelia i "Maskeballet" på Norrlandsoperaen, og Sieglinde på friluftsoperaen i Dalhalla, Sverige. Senest har hun fået stor succes i Tyskland, hvor hun har sunget Desdemona og Madama Butterfly i Düsseldorf, Madama Butterfly i Bonn og Alice Ford i Wiesbaden. Hun blev straks geninviteret til alle tre operahuse. I foråret 99 sang hun Mimi i en nyproduktion af "La Bohème" i Bonn. Videre er Gitta-Maria Sjöberg en efterspurgt koncertsanger hos alle danske og svenske orkestre.

Hun har indspillet flere CD’er, således sange af Erik Norby akkompagneret af Kaja Bundgaard og Rued Langgaards "Sfærernes musik" med Danmarks Radios Symfoniorkester, skandinaviske sange med De Nordiske Spillemænd, og en solo CD med Verdi og Puccini arier med Det Kongelige Kapel. Hun har modtaget en lang række priser i Danmark og Sverige, bl.a. Birgit Nilsson Prisen og Edith Brodersens Æreslegat.

Gitta-Maria Sjöberg optrådte for første gang med Akademisk Kor i Brahms' Requiem i november 1999.


Akademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
Oprettet: 24-10-1999. Opdateret 08-11-1999 af Werner Knudsen