LyreKarsten Philip


Julie

Karsten Philip har været orkesteradministrator for Akademisk Orkester og Kor siden 2000. Han har tidligere arbejdet sammen med Nenia Zenana om koncerttilrettelæggelse i Elverhøj Koret. Det samarbejde har ifølge Karsten Philip været vældig givende og lært ham meget om musik.

En af Karsten Philips store interesser er recitation og oplæsning. Han reciterede sammen med Akademisk Orkester og Kor til Lars-Erik Larsson: Förklädd Gud på svensk i 2002.  I 2014 introducerede Karsten Philip sammen med ved Lailah Roswall en en koncert med musik af Morten Lauridsen, og i 2016 reciterer han den gennemgående bøn i Leonard Bernsteins Symfoni nr. 3, Kaddish.

Karsten Philip fortæller, at han har kendt Kaddish i mange år og altid været fascineret af Bernsteins musik. Han blev meget optaget af ideen i teksten, som rører ved så meget af det, der foregår ude i verden i dag. Han spørger sig selv, som så mange andre, hvordan det kan være at verden er, som den er, hvis vi fra det guddommelige har lært, at vi skal opføre os ordentligt og passe på hinanden.

Akademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
Oprettet: 8-3-2016. Opdateret: 8-3-2016 af Werner Knudsen