LyrePernille Stolting-Madsen

Pernille Wested Madsen
Pernille Stolting-Madsen er sopran. Hun er sanguddannet fra Musikvidenskabeligt Institut i København ved John Guttmann Sørensen, med videre studier hos John Guttmann Sørensen, Tonny Landy og Bodil Øland. Operamasterclasses hos Richard Miller, masterclasses i liedinterpretation hos Andreas Schmidt og Rudolf Jansen, samt studier i tidlig musik hos Paul Hillier og Glenda Simpson.

Pernille Stolting-Madsen er til daglig ansat på Den Jyske Opera. Herudover har hun en omfattende koncertvirksomhed som oratoriesolist, og har samarbejdet med førende danske orkestre, bl.a. Sjællands Symfoniorkester, Aarhus Symfoniorkester, Aalborg Symfoniorkester, Randers Kammerorkester og Øresunds Barokorkester. Hendes fortolkning af Händels Messias er udsendt som P2 koncert. Hun leverer underholdende operashows med gruppen Nordic Sopranos, formidler opera til børn med Det Lille Operakompagni, dansk musikforskning med renaissanceensemblet Capella Hafniensis, og er med gruppen Houdini Operaimpro pioner i Danmark med shows i improviseret opera.  

Pernille Stolting-Madsen var for første gang solist med Akademisk Kor i Dvoraks Requiem 2004. Hun var igen solist i Monteverdis Maria-Vesper 2005 og Dvořák's  Stabat Mater 2010. Hun er igen solist i Verdis Requiem 2015.

Akademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
Oprettet: 24-10-2004. Opdateret: 15-02-2015 af Werner Knudsen