LyreSteffen Bruun


Steffen BruunSteffen Bruun er bas. Han er uddannet hos Lars Waage og John Guttman på DKDM samt ved operaakademiet i Sydney hos prof. Michael Halliwell i 2005. Samme år debuterede han som Kejseren i Stravinskijs Nattergalen på Den Fynske Opera, og har senere varetaget f.eks. Sarastro i Mozarts Tryllefløjten og baspartierne i Monteverdis operaer. Sæsonen 2014-15 bød bl.a. på Leone i Händels Tamerlano på operaen i Poznan, Don Inigo i Ravels L’Heure Espagnole på Musikteatret Undergrunden og Comte de Grieux i Massenets Manon på CPH Opera Festival, i øvrigt sammen med Patricia Petibon. Han er desuden en del af konceptet Home Opera, hvor han er en yndet konferencier.

Steffen er en ofte anvendt oratoriesolist og kan jævnligt høres i de store oratorier af Bach, Schütz, Haydn, Händel og Mozart, samt i så forskellige værker som Janacéks Glagolitiske Messe, Berlioz’ L’Enfance du Christ, Rossinis Petite Messe Solennelle, Monteverdis Mariavesper og Buxtehudes Membra Jesu nostri med orkestre som CoCo, Malmø Symfoniorkester, Flensburger Bach-Orchester, Oxford Philomusica samt Odense, Ålborg og Sønderjyllands Symfoniorkestre.

Steffen indspillede sidste år bassolistpartiet i uropførelsen af Klenaus 9. symfoni samt Vægteren i Nielsens Maskerade, begge med DR Symfoniorkestret. For yderligere info se www.steffenbruun.dk.

Steffen Bruun var for første gang solist med Akademisk Kor i Händels Messias 2004 og igen i Monteverdis Maria-Vesper 2005, i Credo-koncerten 2006, i Händels Messias 2008, i  Händels Messias 2013 og i Bachs Johannes-passion 2014. Han er igen solist i Händels Messias 2015.
Akademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
Oprettet: 10-11-2004. Opdateret: 23-11-2015 af Werner Knudsen