LyreThomas Peter Koppel

Thomas Peter Koppel
Thomas Peter Koppel, tenor, er uddannet gennem private studier og er ud af den musikalske Koppel-familie - hans morfar var således komponist og pianist Herman D. Koppel (1908-1998). Han stod allerede på scenen som 8-årig i Gianni Schicchi på Sydney-Operaen. Den egentlige debut fandt sted i 1994 som Tamino i Mozarts Tryllefløjten med Det Unge Operacompagnie.

Thomas Peter Koppel har været ansat på Det Kongelige Teater i over to årtier og blandt den lange række af såvel lyriske som mere buffo-orienterede partier bør nævnes Nick i Poul Ruders' Tjenerindens Fortælling, Tomas i Bent Sørensens Under Himlen, Antonio i Thomas Adés Stormen, de fire karakterer Andrès, Cochenille, Frantz og Pittichinaccio i Hoffmanns Eventyr, Janek i Sagen Makropulos, Den Pukkelryggede i Kvinden uden Skygge, Don Basilio i Figaros Bryllup, Alfred i Flagermusen og Grev Almaviva i Barberen i Sevilla.

På Det Ny Teater har Thomas Peter Koppel indtaget rollerne som hhv. Alfred i Flagermusen og Camille de Rosillon i Den Glade Enke. Til efteråret løber hans nystiftede OperetteKompagniet af stabelen med forestillinger på Hofteatret og siden på landsdækkende turné. Den ny musik har også været rigt repræsenteret med adskillige uropførelser på Den Anden Opera og i 2012 titelrollen i Lars Klits Angelo.

Thomas Peter Koppel har en omfattende koncertvirksomhed og er at finde på indtil flere cd-udgivelser.

Thomas Peter Koppel var for første gang solist med Akademisk Kor i Händels Messias 2012. Han er igen solist i Verdis Requiem 2015.
Akademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
Oprettet: 03-12-2012. Opdateret: 15-02-2015 af Werner Knudsen