Lyre Nina Pavlovski

aok
Nina Pavlovski er sopran. Hun er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Operaakademiet og derudover talrige masterclasses.

Hun debuterede på Det Kgl. Teater i sæsonen 95/96 i titelrollen i "Madame Butterfly" med overvældende succes, og gentog partiet sæsonen efter. Successen førte også til hovedrollen i Shostakovitj' opera "Lady Macbeth fra Mtsensk", som med Sct. Petersborg Philharmonikerne blev opført både i Moskva og Sct. Petersborg under ledelse af Mstislav Rostropovich.

I sæsonen 98/99 synger hun bl.a. 1.dame i Mozarts 'Tryllefløjten' samt Alice Ford i Verdis 'Falstaff' på Det Kongelige Teater.

Hun har med danske og udenlandske orkestre givet koncerter i Sverige, Norge, Tyskland, Italien, Frankrig, Spanien, Schweiz og Rusland, ligesom hun ofte har optrådt i radio og TV. Hun har indspillet flere CD’er, med ny italiensk og dansk musik, bl.a. ved uropførelsen og CD-indspilningen af Ib Nørholm og Poul Borums ‘Elverspejl’, med Sjællands Symfoniorkester, Vokalgruppen Ars Nova og Frans Rasmussen.

Nina Pavlovski optrådte for første gang med Akademisk Kor den 12. maj 1987 i Dvoraks Stabat Mater, og var igen solist i Dvoraks Requiem den 2. november 1997. Hun sang sopranpartiet i Akademisk Kors opførelse af Beethovens Missa Solemnis den 1. april 2000.

Læs mere om Nina Pavlovski på hendes hjemmeside.


PostkasseAkademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
Oprettet: 22-11-1997. Opdateret: 18-11-2004 af Werner Knudsen