LyreJohanne Højlund

Johanne Thisted Højlund
Johanne Højlund, er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, fra Operaakademiet i København og privat i New York, Madrid og Tokyo. Efter et år på Den Norske Opera og Ballett, hvor hun medvirkede i Tryllefløjten, Wozzeck, Lucia di Lammermoor og La Traviata, kom hun tilbage til Danmark, hvor hun i denne sæson har sunget Krystina i Weinbergs Passageren og titelrollen i Bizets Carmen på Den Jyske Opera. Tidligere har hun også medvirket i Askepot og Intet på Den Jyske Opera, i Rigoletto på Haldenstein Schlossoper og i Madame Butterfly og Satyricon på Det Kongelige Teater.

På Operaakademiet har hun været omkring mange forskellige operaroller. I sommeren 2013 sang hun Maddalena i Verdis Rigoletto med Haldenstein Schlossoper, og efterfølgende opholdt hun sig på Det danske Institut i Rom for at studere italiensk og arbejde med italienske pianister. Fra januar 2014 er hun optaget på Madrid Operastudio.

Johanne Højlund har et varmt hjerte for oratoriemusik, og har sunget altpartiet i bl.a Bachs Juleoratorium, Johannespassionen og Matthäuspassionen, Dvoraks Stabat Mater, Mozarts Requiem, Duruflés Requiem, Händels Israel in Egypt, Rossinis Petite Messe Solennelle og Mendelssohns Elias.

Johanne Højlund har modtaget Operasangerinde Betty Bevals Legat, Hertha Duus Mindelegat, Helle og Arenth Jakobsens legat og Ediths Allers Mindelegat.

Johanne Thisted Højllund var for første gang solist med Akademisk Kor i Dvoráks Stabat Mater 2010 og har siden været solist i Händels Israel i Egypten 2011, i Messias 2012 og i Messias 2014. Hun er igen solist i Händels Messias 2018.


Akademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
Oprettet: 19-03-2010. Opdateret: 21-11-2018 af Werner Knudsen