Lyre Morten Topp

Morten Topp, der var dirigent for Akademisk Kor fra 1975-2000, har studeret musikvidenskab ved Københavns Universitet. Han er desuden uddannet som hørelærepædagog og som dirigent fra Det kgl. danske Musikkonservatorium. Størst betydning fik dog dirigentuddannelsen hos Arvid Jansons på Musikkonservatoriet i St. Petersborg i årene 1980-82.

Han har sunget i kor fra barnsben af. Først i Københavns Drengekor under Mogens Wøldike, senere i kammerkoret Cantilena under Tamas Vetö, i Det kgl. Teaters operakor og i Radio-kammerkoret. Instrumental erfaring har han tilegnet sig ved udover klaver at snuse til de forskellige instrumentgrupper, og han har gennem årene spillet både bratsch, fagot, trombone og slagtøj med vekslende held.

Morten Topp er lektor ved Københavns Universitet med speciale i opførelsespraksis, direktion og instrumentation. Han har skrevet artikler og bøger om Händels oratorier, om Brahms’ Ein deutsches Requiem, om tempoproblemer og om den danske komponist Jørgen Bentzon. Han har gennem årene dirigeret i Tivoli, ved de danske landsdelsorkestre og ved en række københavnske amatørorkestre og kor. Væsentligst har her været Akademisk Orkester og Kor, hvor han fra 1975-2000 stod i spidsen for de to ensembler og i Københavns Domkirke og andre steder opførte de store kirkemusikværker fra Schütz’s Exequien og Bachs passioner til nutidens Requier af Lloyd Webber og Schnittke.


Akademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
Oprettet: 07-11-1995. Opdateret: 13-03-2001 af Werner Knudsen

Koret